Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Για όποιους βαριούνται εύκολα!!:D

Οι περισσότεροι που χρησιμοποιούν υπολογιστή αλλάζουν συχνά τα wallpapers τους. Μέσα σε αυτήν την κατηγορία ανήκω και εγώ!  Πρόσφατα είδα σε μια φίλη μου ότι τα wallpapers στην επιφάνεια εργασίας της άλλαζαν αυτόματα. Σκέφτηκα ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα για αυτούς που βαριούνται εύκολα!
Μετά από λίγο καιρό αποφάσισα να το δοκιμάσω και εγώ στον υπολογιστή μου. Αρχικά έκανα μια απλή αναζήτηση στο internet και πήγα να κατεβάσω τυχαία το πρώτο λογισμικό που βρήκα...αλλά για μια στιγμή (σκέφτηκα :P)...δεν ξέρω αν αυτό είναι το κατάλληλο πρόγραμμα και αν όντως είναι καλό. Για να μην κάνω και πάλι το λάθος της "τυχαίας" επιλογής αποφάσισα να ψάξω σε κάποια forum  για διαβάσω κάποιες γνώμες. Και ναι βρήκα το κατάλληλο πρόγραμμα!
Οι περισσότεροι στα forum πρότειναν το Wallpaper Changer, το οποίο κατέβασα από εδώ. Επίσης κάποιοι έδιναν και οδηγίες χρήσης αλλά και κάποια tips που μου φάνηκαν αρκετά χρήσιμα.

Συνοπτικά η εγκατάσταση πολύ απλή και ακόμα πιο απλή η χρήση του! Το μόνο που χρειάστηκε να κάνω είναι να συγκεντρώσω σε έναν φάκελο τις εικόνες που ήθελα και να επιλέξω αυτόν τον φάκελο από το πρόγραμμα. Μετά από τις 2 επιλογές που έχει το πρόγραμμα, για το αν θέλουμε να αλλάζουν οι φωτογραφίες ή να μένει μόνο μία φωτογραφία επέλεξα την πρώτη, όπως φαίνεται παρακάτω.


Το τελευταίο βήμα που έκανα ήταν να ρυθμίσω το χρόνο που που θα άλλαζαν οι φωτογραφίες. Έτσι άλλαξα την μπάρα "Wallpaper change every" και το προσάρμοσα στο χρόνο που με βολεύει!
Είναι μια εφαρμογή που δεν πρόκειται να σας διευκολύνει την ζωή άλλα σίγουρα θα την ομορφύνει!!

Είμαι αρκετά ικανοποιημένη με τον τρόπο που έμαθα το λογισμικό. Ήταν η πρώτη φορά που μπήκα σε αυτήν την διαδικασία, δηλαδή να πάρω πρώτα γνώμες για κάποιο λογισμικό και μετά να το κατεβάσω. Εκτός από τα διάφορα σχόλια, διάβασα και οδηγίες για την χρήση του προγράμματος. Το αποτέλεσμα ήταν να μην κάνω λάθος επιλογή προγράμματος ή πιθανώς και λάθος χρήση του. Τελικά η στρατηγική της συστηματικής διερεύνησης είναι πολύ πιο αποδοτική από αυτές που χρησιμοποίησα στο παρελθόν. Θα προσπαθήσω να την υιοθετήσω!!

Κινέζικοι υποτίτλων με το VLC?? Αντιμετωπίστε το!

Μου είχε τύχει στο παρελθόν να θέλω να δω μια ταινία στο VLC αλλά αντί για τους ελληνικούς υπότιτλους που περίμενα να μου εμφανιστούν αντίκριζα κάτι τέτοιο (!!) :



Και φυσικά η πρώτη προσπάθεια που έκανα για να αντιμετωπίσω το πρόβλημα : δεξί κλικ -> video -> Subtitles track ήταν αποτυχημένη αφού ήδη είχα επιλέξει τους σωστούς υπότιτλους! Αλλά το πρόβλημα δεν ήταν μόνο σε μια ταινία αλλά και σε όλες όσες άνοιγα για να δω. Τι έκανα αρχικά?? Απλά άλλαζα πρόγραμμα για να δω κάποια ταινία χωρίς να ασχοληθώ παραπάνω! Χθες που μου συνέβη το ίδιο πρόβλημα (και δεν είχα κάποιο εναλλακτικό πρόγραμμα να επιλέξω :D), αποφάσισα να λύσω το πρόβλημα του VLC.

Έψαξα σε κάποια forum, και η λύση βρέθηκε! Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να πατήσω στο menu bar : Tools -> Preference  και στο παράθυρο που ανοίγει πατάμε την καρτέλα: Subtitles & OSD και στο πεδίο Default encoding βάζουμε την επιλογή : "Greek" ή "Αυτόματο" .

Ok θα μπορούσα σίγουρα να το έχω κάνει πολύ νωρίτερα και να μην βρίσκω άλλες (πιο δύσχρηστες) λύσεις! Έτσι και αλλιώς η όλη διαδικασία δεν μου πήρε πάνω από 10 λεπτά. Νομίζω ότι είναι πολύ πιο σωστή τακτική να βρίσκω λύση σε αυτό που ζητάω ψάχνοντας στο internet παρά κάνοντας "πειράματα" μόνη μου! Είναι ένα λάθος που κάνω αρκετά συχνά...Θα προσπαθήσω από εδώ και πέρα να κάνω μια γρήγορη αναζήτηση στο internet μήπως βρίσκω κάποια λύση στο πρόβλημα μου και να αποφεύγω να βρίσκω μόνη μου άλλους τρόπους που πιθανόν να με ταλαιπωρήσουν περισσότερο!!

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Έσεις πόσους λογαριασμούς mail έχετε?

 Η απάντηση στην ερώτηση τώρα είναι: 3.....σε έναν!!! Πώς γίνεται αυτό?? Όμως ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!!

Πριν έρθω στην σχολή είχα μόνο έναν λογαριασμό για τα mail μου, για την ακρίβεια είχα λογαριασμό στο hotmail. Όταν ήρθα στην σχολή μου δόθηκε και λογαριασμός του πανεπιστημίου. H αλήθεια είναι ότι δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στο να θυμάμαι σε ποιον είχα δώσει ποιο mail και σε ποιον λογαριασμό να περιμένω να μου έρθει κάποιο mail που περίμενα (ε και αν δεν θυμόμουν άνοιγα και τους 2 λογαριασμούς...no big deal :P).
Στη συνέχεια χρειάστηκε να κάνω και λογαριασμό στο gmail. Κάπου εδώ άρχισαν να δυσκολεύουν τα πράγματα! Τώρα η διαδικασία αναμονής για κάποιο mail άρχισε να γίνεται κουραστική και πολλές φορές να μην βλέπω έγκαιρα κάποια mail. Μετά από αρκετό καιρό ταλαιπωρίας και αφού δεν αποφάσιζα να ψάξω κάποια λύση μόνη μου, άκουσα από φίλους μου, σε μια τυχαία συζήτηση, ότι με μια ρύθμιση στο gmail θα γινόταν να μου ερχόταν όλα τα mail σε ένα λογαριασμό. Αυτό που χρειαζόμουν τόοοοσο καιρό!! Έτσι ψάχνοντας λίγο στο gmail και κάνοντας κάποιες ρυθμίσεις λύθηκε το πρόβλημα μου. Συγκεκριμένα τα βήματα που ακολούθησα είναι τα εξής:
  1. Πάτησα πάνω δεξιά στις ρυθμίσεις και στην συνέχεια πάτησα στην καρτέλα "Λογαριασμοί και εισαγωγή" και στο πεδίο "Λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας POP3", πάτησα το "Προσθήκη λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου POP3".




  2. Στο παράθυρο που εμφανίζεται αφού έβαλα το λογαριασμό του meil που θέλω αν έρχονται τα μηνύματα στο gmail, έβαλα τον κωδικό μου, επέλεξα τις ρυθμίσεις που με βολεύουν και πάτησα "Προσθήκη λογαριασμού".





  3. Τα επόμενα βήματα είναι πολύ απλά. Το μόνο που χρειάζεται είναι η εισαγωγή κωδικών και να ακολουθήσετε τις οδηγίες.

 
    Τώρα χρησιμοποιώ μόνο έναν λογαριασμό για όλα μου τα meil. Είναι πολύ εύχρηστο και πραγματικά μου έλυσε τα χέρια!

    Άργησα να κάνω αυτήν την ρύθμιση και θα επικαλεστώ την έλλειψη χρόνου (και διάθεσης για να πω την αλήθεια!). Αν και ήξερα ότι είναι λάθος ο τρόπος που χρησιμοποιώ και ότι σίγουρα υπάρχει κάποιος άλλος που θα ήταν καλύτερος δεν το έψαξα παραπάνω αφού πίστευα ότι θα μου πάρει πολύ χρόνο. Ήταν κάτι που θα μπορούσα να το είχα κάνει νωρίτερα αφού όπως αποδείχτηκε το βρήκα μόνη μου χωρίς κάποια βοήθεια (και αρκετά σύντομα). Άλλη φορά θα προσπαθήσω να μην προκαταβάλλομαι και όταν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα να το λύνω άμμεσα!!