Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Δεν ξέρεις τον τίτλο και τον τραγουδιστή από ένα τραγούδι που ψάχνεις? Κανένα πρόβλημα!

Ένας κλασσικός τρόπος διαβάσματος που έχουν νομίζω έχουν υιοθετήσει πολλοί είναι το ...διάβασμα μετά μουσικής! Δηλαδή να διαβάζεις με ανοιχτό το ραδιόφωνο! Φυσικά είναι κάτι που έχω υιοθετήσει και εγώ εδώ και αρκετά χρόνια.


Τις προάλλες που ακολουθούσα αυτή την μέθοδο διαβάσματος άκουσα στο ραδιόφωνο ένα τραγούδι που μου άρεσε αλλά δεν ήξερα τον τίτλο του. Τι έκανα? Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι! Έγραψα στο google ότι στίχους μπορούσα να καταλάβω από το τραγούδι. Προσπαθούσα ανεπιτυχώς για αρκετή ώρα. Πάμε στο σχέδιο 2! Να αρχίσω να το τραγουδάω στους φίλους μου μπας και το ξέρουν...Το απέρριψα κατευθείαν! Και γιατί δεν φημίζομαι για τις φωνητικές μου ικανότητες αλλά και κυρίως δεν θυμόμουν τους στίχους (αλλιώς θα το είχα βρει και με το plan A :D).

Μετά από λίγο συνειδητοποίησα ότι κάτι τέτοιο μου συμβαίνει αρκετά συχνά...μήπως έπρεπε να βρω μια πιο "μόνιμη" λύση?? Έτσι άρχισα να κάνω αναζήτηση στο google ψάχνοντας κάποιο λογισμικό που θα μου έδινε λύση. Η αλήθεια είναι ότι έκανα αρκετές αποτυχημένες αναζητήσεις μέχρι να ανακαλύψω το tunatic!

Αλλά η προσπάθεια άξιζε! Το tunatic είναι ένα δωρεάν λογισμικό, για windows και για Mac, που αναγνωρίζει κάποιο τραγούδι και εμφανίζει τον τίτλο και τον τραγουδιστή. Το μόνο που χρειάζεται να έχει κάποιος είναι μικρόφωνο και πρόσβαση στο internet! Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να το κατεβάσει από εδώ. Και το ακόμα καλύτερο? Μετά την εύρεση του τραγουδιού εμφανίζεται ένα άσπρο βελάκι το οποίο ανοίγει μια σελίδα όπου μπορείς να βρεις τους στίχους του τραγουδιού και κάποια άλλα στοιχεία. Συγκεκριμένα η διαδικασία είναι κάπως έτσι :
 Μήπως πρέπει να βρίσκω και σε άλλα παρόμοια προβλήματα μου πιο "μόνιμες" λύσεις?

Χωρίς να το περιμένω βρήκα μια πολύ πρακτική λύση και το μόνο που χρειάστηκα να κάνω είναι πιο μεθοδικό ψάξιμο στο internet. Βρήκα πραγματικά ποιο είναι το πρόβλημα μου και αποφάσισα να βρω μια ουσιαστική λύση και όχι μια λύση της στιγμής. Πρέπει να συνηθίσω να ψάχνω τις πληροφορίες που θέλω με αυτόν τον τρόπο γιατί όπως αποδείχτηκε δίνει καλύτερα αποτελέσματα!

Ένας γιατρός για τον υπολογιστή σας!


Και αφού έψαχνα (άσκοπα) για αρκετή ώρα για κάτι που έμαθα πρόσφατα, αποφάσισα να ρωτήσω κάποιον φίλο μου για να μου πει καμιά ιδέα...Τέλοσπαντων για κάτι που του φαίνεται χρήσιμο και έτσι παράλληλα θα μάθαινα και κάτι καινούργιο και εγώ!

Ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος(!!):
-Πες μου για κάτι που έμαθες πρόσφατα ή κάτι που σου φαίνεται γενικά χρήσιμο
-Οk...Πάρε 5 ιδέες!
1)....
2)....
3)Spyware Removal Tools
4)....
5)....
-Ώπα, στο τρίτο είμαστε!Προτείνεις κάποιο??
-Adaware
και
 Spyware : Search & Destroy

Συγκεκριμένα μου είπε ότι το 2 τον έσωσε πολλές φορές. Ε για να το λέει κάτι θα ξέρει...Δεν έχασα χρόνο..Κατευθείαν google και κατέβασα το λογισμικό. Από εδώ  μπορείτε να κατεβάσετε την δοκιμαστική έκδοση (περιέχει και οδηγίες για την εγκατάσταση του προγράμματος που είναι πολύ απλή).
Όσο κατέβαινε το πρόγραμμα είπα να ρίξω μια ματιά στο wikipedia για να καταλάβω ακριβώς ποια είναι η χρησιμότητα του λογισμικού...Συγκεκριμένα ανιχνεύει απειλές τύπου spyware ( μη ανιχνεύσιμες από το firewall) και τις εξουδετερώνει (η full έκδοση).
Αφού έκανα την εγκατάσταση και την εκτέλεση, άρχισε να σκανάρει τον υπολογιστή μου και προς έκπληξη μου βρέθηκαν.... 4 απειλές και 28 μολύνσεις (στον δικό υπολογιστή?!?!)!! Και για του λόγου το αληθές :



Πάτησα διόρθωση επιλεγμένων στην καρτέλα έναρξη σάρωσης και o ασθενής έγινε καλά :P.
Tι  συνειδητοποίησα??
-          -Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα το ήξερα και παλαιότερα και το είχα απορρίψει. Από ότι φάνηκε…κακώς. Άλλη φορά ίσως πρέπει να το ψάχνω λίγο περισσότερο πριν απορρίψω κάτι.
-         - Από μια απλή συζήτηση λίγων λεπτών (αντίθετα αν έψαχνα στο google θα σπαταλούσα πολύ περισσότερο χρόνο), με έναν φίλο (που παλαιότερα δεν θα την έκανα γιατί θα μου φαινόταν ανούσια) ανακάλυψα κάτι όχι μόνο χρήσιμο αλλά και απαραίτητο. Τι θα κάνω στο μέλλον?? Θα το καθιερώσω! Γιατί είμαι πολύ ικανοποιημένη με από αυτό που έμαθα αλλά και απο τον τρόπο που το έμαθα!