Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Για όποιους βαριούνται εύκολα!!:D

Οι περισσότεροι που χρησιμοποιούν υπολογιστή αλλάζουν συχνά τα wallpapers τους. Μέσα σε αυτήν την κατηγορία ανήκω και εγώ!  Πρόσφατα είδα σε μια φίλη μου ότι τα wallpapers στην επιφάνεια εργασίας της άλλαζαν αυτόματα. Σκέφτηκα ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα για αυτούς που βαριούνται εύκολα!
Μετά από λίγο καιρό αποφάσισα να το δοκιμάσω και εγώ στον υπολογιστή μου. Αρχικά έκανα μια απλή αναζήτηση στο internet και πήγα να κατεβάσω τυχαία το πρώτο λογισμικό που βρήκα...αλλά για μια στιγμή (σκέφτηκα :P)...δεν ξέρω αν αυτό είναι το κατάλληλο πρόγραμμα και αν όντως είναι καλό. Για να μην κάνω και πάλι το λάθος της "τυχαίας" επιλογής αποφάσισα να ψάξω σε κάποια forum  για διαβάσω κάποιες γνώμες. Και ναι βρήκα το κατάλληλο πρόγραμμα!
Οι περισσότεροι στα forum πρότειναν το Wallpaper Changer, το οποίο κατέβασα από εδώ. Επίσης κάποιοι έδιναν και οδηγίες χρήσης αλλά και κάποια tips που μου φάνηκαν αρκετά χρήσιμα.

Συνοπτικά η εγκατάσταση πολύ απλή και ακόμα πιο απλή η χρήση του! Το μόνο που χρειάστηκε να κάνω είναι να συγκεντρώσω σε έναν φάκελο τις εικόνες που ήθελα και να επιλέξω αυτόν τον φάκελο από το πρόγραμμα. Μετά από τις 2 επιλογές που έχει το πρόγραμμα, για το αν θέλουμε να αλλάζουν οι φωτογραφίες ή να μένει μόνο μία φωτογραφία επέλεξα την πρώτη, όπως φαίνεται παρακάτω.


Το τελευταίο βήμα που έκανα ήταν να ρυθμίσω το χρόνο που που θα άλλαζαν οι φωτογραφίες. Έτσι άλλαξα την μπάρα "Wallpaper change every" και το προσάρμοσα στο χρόνο που με βολεύει!
Είναι μια εφαρμογή που δεν πρόκειται να σας διευκολύνει την ζωή άλλα σίγουρα θα την ομορφύνει!!

Είμαι αρκετά ικανοποιημένη με τον τρόπο που έμαθα το λογισμικό. Ήταν η πρώτη φορά που μπήκα σε αυτήν την διαδικασία, δηλαδή να πάρω πρώτα γνώμες για κάποιο λογισμικό και μετά να το κατεβάσω. Εκτός από τα διάφορα σχόλια, διάβασα και οδηγίες για την χρήση του προγράμματος. Το αποτέλεσμα ήταν να μην κάνω λάθος επιλογή προγράμματος ή πιθανώς και λάθος χρήση του. Τελικά η στρατηγική της συστηματικής διερεύνησης είναι πολύ πιο αποδοτική από αυτές που χρησιμοποίησα στο παρελθόν. Θα προσπαθήσω να την υιοθετήσω!!

2 σχόλια: