Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Κάτι περισσότερο από ένα print screen!

Κυριακή βράδυ έπρεπε να εκτυπώσω μια εργασία από ένα πρόγραμμα (το γνωστό σε όλους μας xcas!) το οποίο όμως για κακή μου τύχη έχει κάποια μικράααα προβληματάκια στην εκτύπωση!! Μετά από 2-3 αποτυχημένες προσπάθειες να κάνω την εκτύπωση από το πρόγραμμα, πήρα απόφαση ότι πρέπει να βρω ενναλακτικό τρόπο εκτύπωσης. Τι έκανα??

  1. Print screen πρώτα, αντιγραφή στην ζωγραφική για να κρατήσω μόνο το πρόγραμμα μετά και τέλος copy paste στο word.
    Προσπάθεια πρώτη αποτυχημένη! Τα γράμματα καθόλου ευανάγνωστα και πολύ θολά (λόγω εκτεταμένων τραβηγμάτων της εικόνας :P).
  2. Τα ίδια βήματα με πριν μόνο που στο τέλος έκανα copy paste στο power point.
    Προσπάθεια δεύτερη.... δεν ξέρω αν θεωρείται το αποτέλεσμα και πολύ επιτυχημένο αφού και τα γράμματα ήταν σε λίγο καλύτερη κατάσταση από πριν!και φυσικά σταμάτησα κάπου εδώ τις προσπάθειες έχοντας ένα μέτριο (με πολύ επιείκεια!) αποτέλεσμα.
Αποτέλεσμα??? έφαγα τουλάχιστον 1 ώρα προσπαθώντας να κάνω μια απλή εκτύπωση (grrrrr..........@#$%^&*@#$%)!

Δυο μέρες αργότερα, ψάχνοντας κάτι άσχετο στο internet, έπεσα πάνω σε ένα tutorial "how to take screenshots on a vista pc". (λες να έχουν και κάτι καλό τα vista ?!?). Συνοπτικά περιέγραφε ένα τρόπο να κάνεις screenshots. Ποια τα πλεονεκτήματα για χρησιμοποιήσει κανείς αυτόν τον τρόπο αντί του κλασσικού print screen?? Ορίζει ο καθένας το πλαίσιο που θέλει να κάνει print screen στην επιφάνεια εργασίας και αυτόματα εμφανίζει την εικόνα έτοιμη για επεξεργασία, εκτός από αυτό έχει λίγα χρήσιμα εργαλεία για την επεξεργασία κειμένου και εικόνας.
Και τα βήματα είναι τα εξής: έναρξη -> βοηθήματα -> εργαλείο αποκομμάτων. Αν τα κάνετε αυτά θα σας εμφανίσει κάτι τέτοιο


Μετά αφού επιλέξετε το μέρος που θέλετε να κάνετε print screen εμφανίζετε :

Και ναι τα vista έχουν και κάτι καλό!! (Παρεπιπτόντως δεν έχω καταπληκτικό wallpaper?!? xaxaxaxa!!).Πραγματικά πιστεύω θα είχα γλιτώσει αρκετό χρόνο αν ήξερα πριν αυτόν τον τρόπο για να κάνω screenshots, αφού είναι μια λειτουργία που ειδικεύεται ακριβώς σε αυτό που χρειαζόμουν. Μου προξένησε έκπληξη ότι υπήρχε αυτή η λειτουργία στον υπολογιστή και δεν την ήξερα! Σίγουρα θα την χρησιμοποιήσω στο μέλλον και πιστεύω ότι θα με διευκολύνει αρκετά!
Τι θα μπορούσα να είχα κάνει πριν?? Απλά μια αναζήτηση στο google...Νομίζω με αυτόν τον τρόπο θα το είχα ανακαλύψει πολύ νωρίτερα!

Παρακάτω παραθέτω ένα βιντεάκι για την λειτουργία του εργαλείου αποκομμάτων και δείχνω κάποιες από δυνατότητες του :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου