Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

How to use google maps!!

Η μόνη επαφή που είχα στο παρελθόν με το google maps είναι πως να βρίσκω μια τοποθεσία πάνω στον χάρτη! Σήμερα, μετά από μια συζήτηση που είχαμε στο twitter, αποφάσισα να "εξερευνήσω" λίγο περισσότερο το google maps!

Με μια πιο προσεκτική ματιά είδα ότι εκτός από τις πολύ απλές λειτουργίες όπως την εύρεση τοποθεσίας, έχει και κάποιες άλλες που δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν! Αρχικά αποφάσισα να χρησιμοποιήσω μια από τις πιο απλές λειτουργίες, την εύρεση διαδρομής από ένα σημείο σε ένα άλλο. Μου φάνηκε αρκετά εύκολο και είπα να το ψάξω μόνη μου. Έτσι με λίγο ψάξιμο και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία βρήκα αυτό που έψαχνα!Είδα ότι εκτός από τα βασικά, εμφανίζονται και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την απόσταση.

Αν και ξέρω ότι ο τρόπος "ψάξτο μόνη σου" δεν είναι και ο καλύτερος, τον προτίμησα στην συγκεκριμένη περίπτωση αφού είχα συνειδητοποιήσει ότι η λύση του προβλήματος είναι προφανής και εύκολη.

Μετά από περιέργεια έψαξα και για βιντεάκια όπου παρουσιάζονται και  άλλες λειτουργίες του google maps όπως η παρακολούθηση από κάμερες και πολλές όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να κοιτάξει σε αυτά τα βιντεάκια '"How to use google maps"!!

Στο παρακάτω βιντεάκι δείχνω (μιας και έχω μάθει πως να κάνω screencasting :P) τον τρόπο χρήσης του google maps για τον υπολογισμός διαδρομής από ένα σημείο σε ένα άλλο (ακόμα ένα "How to use google maps" :D). Είναι το πρώτο μου και ζητώ κατανόηση! Το επόμενο θα είναι καλύτερο!




2 σχόλια:

  1. poli kalo...!! episis an to doyleyeis kai apo kinito to google maps mporei na prosferei kai ameses odigies me tin voitheia tou gps

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. polu kalo!! kai gw prin logw ths syzhthshs prospathousa na to mathw.Twra ematha oti yparxei google maps. Yparxei kai ena pou legetai google earth alla ti diafora exoun arage... i m confused..

    ΑπάντησηΔιαγραφή